FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

19 травня Всесвітній день вишиванки. Це міжнародне свято відзначається з 2006 року. Воно покликане зберігати народні традиції створення та використання етнічного вишитого українського одягу. Традиційно воно проводиться щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не пов’язане з жодним державним чи релігійним святом. У цей день кожен українець (незалежно від того, живе він в Україні, чи за її межами) одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

Наша школа теж долучилась до цієї акції. Учні всіх класів та вчителі прийшли сьогодні у вишиванках. Відбулася урочиста лінійка, на якій педагог-організатор Горбан Марія Андріївна розповіла про історію свята. Також члени гуртка виразного читання під керівництвом БабенкоН.М. підготували цікаву інформацію про історію та символіку вишивки та декламували поезію. Потім соціальний педагог БобкоЛ.М. та вчитель англійської мови СавчукТ.В. організували флеш-моб. Учні 6-9 класів розгорнули великий прапор України на подвір’ї школи та співали пісні «Мамина сорочка», «Рушник» та ін. Окремо взяли участь у флеш-мобі учні 1-4 класів.

Вихованці гуртка "Юні музеєзнавці"КЗ БРР "Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді" запросили до музею учнів школи на дискусію «Чи є вишивка актуальною і сьогодні?».

Подібні акції допомагають зберігати українські цінності та популяризувати їх серед молоді.

/Files/photogallery/732/DSCF4494.JPG/Files/photogallery/732/DSCF4511.JPG/Files/photogallery/732/DSCF4581.JPG/Files/photogallery/732/DSCF4606.JPG/Files/photogallery/732/DSCF4623.JPG/Files/photogallery/732/DSCF4660.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.