FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту. Цей день служить нагадуванням про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу.
30 років тому в Каліфорнії були зареєстровані перші випадки захворювання, яке стало відоме як СНІД. Тоді лікар Майкл Готліб звернув увагу на незвичне поєднання пневмонії і раку шкіри у п'яти молодих гомосексуалістів з Лос-Анджелеса.
Також, згідно зі статистикою, наданою українським центром контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України, в цьому році було зареєстровано 13 381 новий випадок ВІЛ-інфекції (з них 2 349 дітей до 14 років). Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 293 739 нових випадків ВІЛ-інфекції, за цей час від СНІДу померло 40 816 осіб. Найбільш уражені ВІЛ-інфекцією регіони – Дніпропетровська, Донецька, Київська, Миколаївська та Одеська області, а також Київ.
Починаючи з 2008 року, українці найчастіше інфікуються через незахищений секс: в 2005 році через сексуальні контакти інфікувалися 33 відсотки людей, у яких була виявлена ВІЛ-інфекція, то в 2012 році цей показник зріс до 51, а у 2015 році - до 60 відсотків. Більшість випадків інфікування ВІЛ зареєстровано у молодих людей віком від 15 до 30 років.
Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. В Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 250 тисяч осіб і тільки лише кожен другий знає про свій діагноз. Станом на 1 квітня 2016 року на обліку в Україні перебуває 132 714 ВІЛ-позитивних пацієнта.
Учні та вчителі Гоголівської ЗОШ І-ІІ ст. не могли оминути цей день. В школі пройшов конкурс плакатів «СНІДу ні!», також учні 7-9-х класів переглянули документальні фільми та інформаційні мультики, в яких пояснювалось що таке ВІЛ СНІД, та яким чином ця хвороба передається. Під керівництвом соціального педагога Людмили Михайлівни Бобко пройшов виховний загальношкільний захід «Ми обираємо здорове майбутнє». Також класні керівники провели бесіди та виховні години на тему «Правда і міфи про СНІД». Сподіваємось, всі заходи не пройдуть безслідно для учнів, та убезпечать їх від цього страшного захворювання.

/Files/images/снід3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.