FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День українського козацтва

14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України. В цей день українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України. Свято День захисника України офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості». До цього дня Україна йшла довгим і тернистим шляхом. Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі і саме цього дня особливо гостро постала після російської анексії Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей.

Крім того, 14 жовтня в Україні традиційно відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також чергова річниця створення УПА.

День українського козацтва відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99 14 жовтня. Президент України, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, визначив цю дату своїм указом.

В Україні немає важливішого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та важливішого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен сприяв виробленню такого способу життя українського етносу, який допоміг йому вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього. За останні три з половиною століття український народ тричі піднімався на боротьбу за встановлення державної незалежності.

З нагоди таких свят у нашій школі були проведені заходи для учнів 5-го та 7-го класів. Педагог-організатор Фидра М.А. провела вікторину на знання козацьких звичаїв та цікаві змагання на спритність. Ознайомила учнів з історією свят, які відзначаються 14 жовтня. Також класні керівники провели виховні години на тематику свят 14 жовтня.

З нагоди Дня козацтва в філії ОНЗ Гоголівська ЗОШ пройшов конкурс малюнків.

/Files/images/1_veresnya_2020/изображение_viber_2020-11-02_14-07-13.jpg

/Files/images/1_veresnya_2020/изображение_viber_2020-11-02_14-07-01.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.