FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День української писемності та мови

День української писемності та мови — щорічно святкується 9 листопада. Встановлене свято було на честь Нестора літописця, послідовника Кирила і Мефодія. Саме його вважають “батьком українського письма”.
Та ми не будемо довго вдаватись в історію, яку й так всі знають. Наразі, ми живемо в історичні часи й маємо як ніколи раніше турбуватись про сьогодення. У тому числі, й про нашу мову. Тож ми вирішили зробити добірку корисної інформації про те, як вдосконалювати свої знання і де черпати натхнення. А також, підкріпили це все найгарнішими висловами про м ову.

Як святкують день писемності та мови в Україні?

Щорічно проводять тематичні заходи, читання віршів, літературні вечори. Кожного року по радіо лунає традиційний диктант, у якому можуть взяти участь усі охочі — навіть за межами України. Також, до Дня писемності та мови проводиться Всеукраїнський конкурс ім. Петра Яцика. Позмагатись у своїх знаннях української мови можуть навіть іноземці!

Учні нашої школи не стояли осторонь такого свята і теж взяли участь у всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Цьогоріч текст ХХ ювілейного диктанту написав Іван Малкович. Диктант під назвою «Виклики книжкової ери» був досить складним і, на думку мовознавця Олександра Авраменка, навіть містив помилки. Також учні 6-го та 8-го класів переглянули тематичні відео.

/Files/images/den_ukransko_movi/фото 2.jpg

/Files/images/den_ukransko_movi/фото1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.