FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День ліквідаторів аварії на Чорнобильській АС

Відповідно до Указу Президента, починаючи з 2006 року, цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня, 32 року тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища.Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики.В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети.Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Наша школа не могла стояти осторонь такої сумної дати в нашій історії і вшанувала пам’ять героїв, подвиг яких роками не визнавала влада Радянського Союзу. Педагог-організатор Фидра М.А. провела пізнавальні бесіди та показала інформативні відео про аварію на Чорнобильській АЕС та ліквідаторів, які першими потрапили під вплив радіації для учнів 6-го, 7-го, 8-го класів. Бібліотекар Таран Т.М. зробила тематичну виставку та провела бесіду для учнів 7-го класу./Files/images/den_lkvdatora_avar_na_chaes_141220/день ліквідатора3.jpg

/Files/images/den_lkvdatora_avar_na_chaes_141220/день ліквідатора 4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.